90 Χρόνια πριν… 16–12–1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΙΑΛΙΔΙΑ: Η διάσημος μαύρη χορεύτρια Ιωσηφίνα Μπαίκερ, η οποία τόσας έδρεψε δάφνας εις το Παρίσι και άλλας ευρωπαϊκάς πρωτευούσας [φωτογραφία], επέπρωτο να γνωρίση και την ανάποδην όψιν των πραγμάτων εις τας Βαλκανικάς χώρας, όπου είχε την κακήν έμπνευσιν να περιοδεύση τελευταίως. Την παρελθούσα εβδομάδα, εις την Εσθονίαν, απηγορεύθησαν απλούστατα αι παραστάσεις της, χαρακτηρισθείσαι υπό της αστυνομίας ως άσεμνοι. Εις το Eλσιγκφορς, όμως, της Φινλανδίας τα πράγματα έλαβον πολύ χειροτέραν τροπήν. Η διάσημος μαύρη Αφροδίτη μόλις ενεφανίσθη επί της σκηνής εγένετο δεκτή με σφυρίγματα και με φιαλίδια δυσόσμων αερίων. Οι θεαταί τής εφώναζαν εν χορώ: «Γύρισε στην Αφρική!»… Φυσικά παρέστη ανάγκη να διακοπή η παράστασις και η αστυνομία μετά δυσκολίας κατώρθωσε να αποκαταστήση την τάξιν, αφού ενήργησε και μερικάς συλλήψεις.

ΠΡΟΟΙΜΙΟ: Οι «Τάιμς» εν κυρίω άρθρω ασχολούμενοι με τας διεξαγομένας συνομιλίας [Βρετανίας – Γερμανίας] και με την παρατηρουμένην διπλωματικήν δραστηριότητα εις τας διαφόρους πρωτευούσας, γράφουν ότι ο μοναδικός σκοπός της Μ. Βρεττανίας είνε να εξεύρη βάσιν συνεννοήσεως μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας. Κατά τον αρθρογράφον, η σύναψις συμφώνου περί μη επιθέσεως θ’ απετέλει το προοίμιον της συνεννοήσεως ταύτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT