90 Χρόνια πριν… 19-12-1933

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΡΑΧΕΣ: Κατά πληροφορίας εξ Αβάνας νέαι ταραχαί εξερράγησαν χθες εκεί εκ μέρους στασιαστών φίλων της κυβερνήσεως, οίτινες επετέθησαν καθ’ ομάδας εναντίον των γραφείων της εφημερίδος «Ελ Παΐς», ανατρέψαντες την εκ στρατιωτών και αστυνομικών φρουράν, ήτις είχε τοποθετηθή υπό της κυβερνήσεως προς προστασίαν αυτής. Οι εντός των γραφείων διεσώθησαν διά των στεγών προς άλλας γειτονικάς οικίας, όπου επολιορκήθησαν παρά των στασιαστών επί ώραν και πλέον. Η μάχη διήρκεσεν επί ώρας εις τας οδούς, όπου εφονεύθησαν αρκετοί στρατιώται υπό των ενεδρευόντων στασιαστών, οι οποίοι επυρπόλησαν επίσης και το κέντρον των Εργατών της Κούβας. Επί δύο ολοκλήρους ώρας, η συνοικία της Αβάνας, όπου διεξήγοντο αι μάχαι, διετέλει υπό την κυριαρχίαν των επαναστατών. Την νύκτα, ο στρατός κατώρθωσε να επιβάλη την τάξιν και ισχυραί περίπολοι περιεφέροντο εις όλας τας οδούς, διασκορπίζουσαι τους στασιαστάς.

ΜΕΛΗΜΑ: Εις τα δημόσια γραφεία τας ημέρας αυτάς η εργασία δεν αποτελεί το πρώτον μέλημα των υπαλλήλων, διότι το φλέγον ζήτημα είνε η αύξησις των δημοσιοϋπαλληλικών μισθών, περί την οποίαν διεξάγονται συζητήσεις πολλαί και ανταλλάσσονται γνώμαι περισσότεραι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT