90 Χρόνια πριν… 20–12–1933

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΟΥΤΙΝΑ: Ο Πάπας εξυπνά εις τας 6 και κατακλίνεται το μεσονύκτιον ακριβώς. Εις τας 12.05΄ ο Πάπας κοιμάται. Χάρις εις τον τακτικόν αυτόν ύπνον, ο Πάπας είνε εις θέσιν να φέρη ακόπως το βαρύ φορτίον του και… τα 77 έτη του. Εις τας 6.30΄ ο Πάπας αρχίζει την προσευχήν του, την οποίαν τελειώνει εις τας 7. Κατόπιν, βοηθούμενος από έναν κληρικόν λειτουργεί εις μιαν μικράν εκκλησίαν. […] Ο Πίος 11ος θέλει να προσεύχεται εν απολύτω ηρεμία, να μένη μόνον με τον Θεόν. […] Μετά την λήξιν της λειτουργίας, ο Πάπας προγευματίζει με γάλα και μόνος. […] Εις τας 9 π.μ. αρχίζει η επίσημος ημέρα.

ΤΑΝΚΣ: Ο κ. Βενιζέλος, γράφουν αι εφημερίδες, ηγόρασεν εις την Αγγλίαν ένα οχυρόν-αυτοκίνητον εκ των εν χρήσει υπό των γκάγκστερς, διά του οποίου θα κυκλοφορή εν μέσαις Αθήναις ως εάν η ελληνική πρωτεύουσα ήτο σκοτεινή τις συνοικία του Σικάγου. Αλλ’ αφού ο αρχηγός των Φιλελευθέρων χρειάζεται τεθωρακισμένα αυτοκίνητα διά να κυκλοφορή ήσυχος εις τον τόπον αυτόν, ας τω παραχωρηθή υπό του υπουργείου των Στρατιωτικών ένα τανκς διά να ησυχάσωμεν […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT