90 Χρόνια πριν… 21-12-1933

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ: Ο στρατηγός Ο’Ντούφφυ είνε και πάλιν ο άνθρωπος της ημέρας εις την Ιρλανδίαν. Ο μυστηριώδης και αεικίνητος αυτός ηγέτης του κόμματος της Ηνωμένης Ιρλανδίας, αποκαλείται ήδη ο «Μουσσολίνι της Ιρλανδίας». Δεν είναι ούτε θεωρητικός, ούτε καθηγητής των μαθηματικών, αλλά ένας απλός άνθρωπος πρακτικός, ένας «πραγματοποιητής». […] Η Ενωσις της Νέας Ιρλανδίας εκηρύσσετο εκτός νόμου; Πολύ καλά. Αυτός την διέλυε και αμέσως εσχημάτιζε μιαν άλλην την «Ενωσιν της Νεότητος» με ελαφρώς παρηλλαγμένον καταστατικόν. […] Ο στρατηγός Ο’Ντούφφυ, με πολιτικήν περιβολήν τώρα, κάθεται πίσω από το γραφείον του και μοιράζει διαταγάς, χωρίς να παύη μειδιών ειρωνικώς, εις βάρος της κυβερνήσεως.

ΣΤΕΙΡΩΣΗ: Υπολογίζεται ότι 400.000 Γερμανών θα υποβληθούν εις το μέτρον της στειρώσεως από της 1ης Ιανουαρίου του 1934 αφ’ ης θ’ αρχίση εφαρμοζόμενος ο νέος νόμος, όστις αποσκοπεί την μη διαιώνισιν των διά της κληρονομικότητος μεταδιδομένων ασθενειών. Κατά τον γενόμενον υπολογισμόν, το ήμισυ του αριθμού τούτου θα υποβληθή εις την στείρωσιν δυνάμει αποφάσεων 1.700 ειδικών επί της υγείας και της κληρονομικότητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT