90 Χρόνια πριν… 22-12-1933

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΗ: Ο Αγγλος υπουργός των Εξωτερικών κ. Σάιμον [φωτ. αριστερά] εις δηλώσεις του εις την Βουλήν των Κοινοτήτων επί των συνεννοήσεων Γαλλίας και Γερμανίας εδήλωσεν ότι άμα τη αποχωρήσει της Γερμανίας εκ της ΚΤΕ ο καγκελλάριος Χίτλερ προέβη εις σημαντικήν δήλωσιν. Θα είνε υψίστης σπουδαιότητος, είπεν, διά την Γαλλίαν και την Γερμανίαν, το γεγονός της απεμπολήσεως άπαξ διά παντός της βίας εις τας μεταξύ αυτών σχέσεις. Εδαφικαί διαφοραί δεν υφίστανται πλέον μεταξύ των, εφ’ όσον το Σάαρ αποδοθή εις την Γερμανίαν.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διέταξεν τους σωφέρ των αγοραίων αυτοκινήτων να αφαιρέσουν τας ραδιοφωνικάς συσκευάς, τας οποίας είχον εγκαταστήσει εις τα οχήματά των, επειδή αποτελούν δημόσιον κίνδυνον. Η αστυνομία βεβαιώνει ότι η μουσική, εύθυμος είτε κλασική, απασχολεί την προσοχήν του οδηγού κι αυξάνει τα δυστυχήματα.

ΚΥΨΕΛΗ: Χάρις εις το ενσκήψαν κύμα ψύχους, η Φοιτητική Λέσχη μετεβλήθη εις Κυψέλην. Οι φοιτηταί δεν ευρίσκουν καλύτερον μέρος να διέλθουν τας ώρας των από το ισχυρότατα θερμαινόμενον κτίριον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT