90 Χρόνια πριν… 28-12-1933

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΛΑΝΥ: Ολίγον προ του μικρού χωρίου Πομπόν, η ταχεία του Νανσύ, αναχωρήσασα εκ Παρισίων την εσπέραν του Σαββάτου και ώραν 7.25΄, με καθυστέρησιν μιας και πλέον ώρας, εσταμάτησε περί την 8ην μ.μ., επειδή μια άλλη τοπική αμαξοστοιχία είχεν επίσης σταματήσει, λόγω της κακοκαιρίας προς τον σταθμόν του Λανύ. Λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, τα βαγόνια ήσαν υπερπλήρη, εις τρόπον ώστε πολλοί επιβάται ίσταντο όρθιοι. Αίφνης ηκούσθη, από την διεύθυνσιν των Παρισίων, ο μηκυθμός άλλης ταχείας αμαξοστοιχίας ερχομένης με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων. […] Κατά τας αφηγήσεις των διασωθέντων, επί εν δευτερόλεπτον επεκράτησε τρομερός πανικός, διότι δεν ήτο δύσκολον να φαντασθή κανείς ότι το από ρυτήρος ελαύνον εναντίον της σταθμευούσης αμαξοστοιχίας ήτο η ταχεία του Στρασβούργου, αναχωρήσασα και αυτή εκ Παρισίων με κάποιαν καθυστέρησιν, αλλ’ ολίγα μόνον λεπτά προ του εξπρές του Νανσύ.

ΑΛΙΕΙΑ: Οταν εμπρός εις τα κέντρα του Παλαιού Φαλήρου ενεργήται αλιεία διά δυναμίτιδος, όπως συνέβη προχθές, έκαστος εννοεί τι θα συμβαίνη εις τας κάπως απομεμακρυσμένας ακτάς όπου πράγματι οργιάζει αυτή η μέθοδος της εξοντώσεως του πλούτου των ελληνικών θαλασσών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT