90 Χρόνια πριν… 29-12-1933

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Τα Χριστούγεννα εις τον Λευκόν Οίκον έχουν χαρακτήρα αυστηρώς οικογενειακόν. […] Τέσσαρες γενεαί Ρούζβελτ περιβάλλουν τον πρόεδρον: η μητέρα του, Σάρα Ντελάνο-Ρούζβελτ, οι υιοί του Τζων και Φράγκλιν, η κόρη του κ. Κούρτιους Ντωλλ και τα παιδιά της Σίστι και Μπάζζι. […] Κατά οικογενειακήν παράδοσιν, οι Ρούζβελτ συγκεντρώνονται γύρω στον αρχηγόν της οικογενείας και διαβάζουν το διήγημα «Κρίστμας Κάρολλ» του Ντίκενς. Την αυγήν των Χριστουγέννων τα παιδιά εξύπνησαν όλους τους ενοίκους του Λευκού Οίκου. Εις τον κοιτώνα του Προέδρου εύρον τα παπούτσια όλης της οικογενείας, τα οποία είχον κρεμασθή εις την καπνοδόχον, γέματα δώρα.

ΕΚΤΑΚΤΑ: Κατόπιν διαταγής του κ. υπουργού των Εσωτερικών ελήφθησαν κατά την παρελθούσαν νύχτα έκτακτα μέτρα φρουρήσεως της οικίας του κ. Βενιζέλου. Τα μέτρα ελήφθησαν διότι περιήλθον εις γνώσιν του κ. υπουργού των Στρατιωτικών φήμαι καθ’ ας απόστρατοι αξιωματικοί θα προέβαινον εις αιφνιδιαστικήν επίθεσιν εναντίον της οικίας του κ. Αρχηγού των Φιλελευθέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT