90 χρόνια πριν στην «Κ»… 4-1-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Βουκουρέστιον. Δεν είναι ακόμη δυνατόν να προΐδη κανείς εις όλην την έκτασίν του τον αντίκτυπον, τον οποίον θα έχη εις την εσωτερικήν ρουμανικήν πολιτικήν η δολοφονία του πρωθυπουργού Ντούκα. Προς το παρόν, ως ανήγγειλεν ο ασύρματος, η παλαιά κυβέρνησις παραμένει εις την αρχήν, αναλαβόντος τα πρωθυπουργικά καθήκοντα του υπουργού Δημοσίας Εκπαιδεύσεως κ. Αγγελέσκου, κατά θέλησιν του Βασιλέως Καρόλου. Ο Αγγελέσκου επρότεινεν ήδη εις τον Βασιλέα όπως διατηρηθή αναλλοίωτος η σύνθεσις της φιλελευθέρας κυβερνήσεως και ο Βασιλεύς εδέχθη την πρότασιν […]. Ταυτοχρόνως, κατ’ εισήγησιν της κυβερνήσεως ο Βασιλεύς εκήρυξε στρατιωτικόν νόμον καθ’ όλην την χώραν, συνεπεία της δημιουργηθείσης καταστάσεως.

ΑΠΑΤΗ: Ποίον νομίζετε ότι είνε το αδίκημα της μόδας και της εποχής; Η απάτη και η αντιποίησις αρχής, θα σας απαντήσουν εις αυτό το ερώτημα οι αστυνομικοί. Πράγματι, τας τελευταίας ημέρας διάφοροι απατεώνες ηγόρασαν από ένα πηλίκιον ταχυδρομικού διανομέως και από μίαν τσάνταν, εφόρεσαν αμφότερα και περιέρχονται τας διαφόρους συνοικίας μαζεύοντες το φιλοδώρημα του νέου έτους. Οι ζημιούμενοι από αυτήν την ιστορίαν, δηλαδή οι αληθινοί ταχυδρομικοί διανομείς, τους ανακαλύπτουν, τους συλλαμβάνουν και τους παραδίδουν εις τα αστυνομικά όργανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT