90 χρόνια πριν στην «Κ»… 5-1-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΡΗΞΗ: Ελάχισται ελπίδες απομένουν προς διάσωσιν των 130 μεταλλωρύχων οίτινες ετάφησαν από της χθες περί ώραν 17ην κατόπιν της εκρήξεως ήτις εσημειώθη εις τα μεταλλωρυχεία του Οσσέκ (σ.σ. πρώην Τσεχοσλοβακία), εντός των στοών. Η διείσδυσις συνεργείων εις τον τόπον της εκρήξεως είνε σχεδόν αδύνατος λόγω του ότι εξεδηλώθη ταυτοχρόνως πυρκαϊά εις διαφόρους στοάς και φρέατα, εις τας εισόδους των οποίων ανεγείρονται ήδη τείχη. Τέσσαρες εργάται διασωθέντες ουδεμίαν εξήγησιν ηδυνήθησαν να παράσχουν όσον αφορά τα αίτια της καταστροφής.

ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ: Το περίφημον και ασύλληπτον τέρας της Λοχ Νες εδέησε τέλος να εμφανισθή ενώπιον των από εικοσαημέρου καιροφυλακτούντων παρά την όχθην της λίμνης τριών «οπερατέρ» κινηματογράφου… Ως γνωστόν προ τριών εβδομάδων μία Σκωτική κινηματογραφική εταιρία είχε εγκαταστήσει παρά την λίμνην τρεις κινηματογραφιστάς διά να «γυρίσουν» το τέρας. Από ανατολής μέχρι δύσεως ηλίου οι τρεις αυτοί απεσταλμένοι της εταιρίας περιεπλανώντο με τας μηχανάς των εις αναζήτησιν της σπανίας αυτής επικαιρότητος. Το τέρας όμως απέφευγεν επιμελώς τον κινηματογραφικόν φακόν. […] Αίφνης χθες εις εξ αυτών αντελήφθη μίαν ύποπτον κίνησιν. […] Παρά την απόστασιν, η οποία υπερέβαινε τα εκατό μέτρα, το «φιλμ» εγυρίσθη μανιωδώς από τους εξάλλους κινηματογραφιστάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT