90 Χρόνια πριν… 10-1-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ: Αγγέλλεται εκ Μονάχου ότι ήρχισαν συρρέοντες εις την βαυαρικήν πρωτεύουσαν βασιλείς και πρίγκηπες όπως παραστούν εις τους επικειμένους γάμους της πριγκηπίσσης της Ελλάδος Ελισσάβετ [φωτ.], του Νικολάου, μετά του κόμητος Τέριγκ. Ο βασιλεύς της Ελλάδος Γεώργιος, οι πρίγκηπες Νικόλαος και Πέτρος της Ελλάδος και ο πρίγκηψ Παύλος της Γιουγκοσλαυίας, αφίκοντο ήδη εις Μόναχον. Αναμένεται ο βασιλεύς Κάρολος της Ρουμανίας, η σύζυγος του Κρόμπριτζ Καικιλία και ο διάδοχος της Ιταλίας. Οι κάτοικοι της βαυαρικής πρωτευούσης ήλπιζαν ότι θα δυνηθούν να παρακολουθήσουν την θεαματικήν τελετήν των γάμων με τους βασιλείς και τους πρίγκηπας φέροντας τας μεγαλοπρεπείς στολάς των. Τους απεγοήτευσεν όμως η πληροφορία ότι οι γάμοι θα τελεσθούν εις το χωρίον Σέεφελ όπου μένει η μήτηρ του γαμβρού πριγκήπισσα Σοφία.

ΕΚΔΟΣΗ: Αν και η τουρκική Βουλή δεν επεκύρωσεν εισέτι την νέαν αμερικανο-τουρκικήν συνθήκην περί εκδόσεως, πιστεύεται ότι η παλαιά συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, ήτις ουδέποτε κατηργήθη, θα εξασφαλίση την έκδοσιν του Ινσαλ αν αυτός καταφύγη εις την Τουρκίαν μετά την εκπνοήν της σχετικής αδείας διαμονής του εν Ελλάδι, ήτις, ως γνωστόν, λήγει την 31ην τρέχοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT