90 Χρόνια πριν… 11–1–1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αγγέλλεται εκ Λειψίας ότι ο Βαν ντερ Λούμπε [καταδικασθείς για τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ] επέδειξε κατά τας τελευταίας του στιγμάς θάρρος και ψυχραιμίαν. Ο εικοσιπενταετής Ολλανδός ηρνήθη να μεταλάβη των Αχράντων Μυστηρίων και να εξομολογηθή εις τον ιερέα των φυλακών. Την ανακοίνωσιν περί της εκτελέσεως της αποφάσεως έκαμεν εις τον Βαν ντερ Λούμπε ο γενικός εισαγγελεύς Βάινερ. Ο Βαν ντερ Λούμπε ηρνήθη να γράψη επιστολάς προς την οικογένειάν του, εις σχετικήν δε ερώτησιν του διευθυντού των φυλακών εδήλωσεν ότι δεν έχει να ζητήση τίποτε. […] Ο Βαν ντερ Λούμπε ήχθη εις το προαύλιον των φυλακών, όπου ο γενικός εισαγγελεύς τω ανέγνωσε την απόφασιν προσθέσας ότι ο Πρόεδρος του Ράιχ ηρνήθη να δώση χάριν. Ο Βαν ντερ Λούμπε ηρωτήθη διά τελευταίαν φοράν αν έχη να είπη τίποτε, αλλ’ ούτος ηρνήθη ν’ απαντήση. Παρεδόθη τότε εις τον δήμιον όστις τον εκαρατόμησε διά της λαιμητόμου.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Οι μαθηταί όλων των σχολείων διατελούν αυτάς τας ημέρας εν συγκινήσει, διότι τους διανέμονται οι έλεγχοι της πρώτης τριμηνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT