90 Χρόνια πριν… 12–1–1934

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: Ο εν Βουκουρεστίω ανταποκριτής του Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι μεταξύ των απολυθέντων υπαλλήλων συγκαταλέγεται και ο στρατηγός Σταγκάτσιου, διευθυντής της μυστικής αστυνομίας. Λέγεται ότι ο εν Παρισίοις πρεσβευτής κ. Τσεζιάνου θα αναλάβη καθήκοντα Αυλάρχου. Ούτω, κρίνεται ότι επήλθε τελεία εκκαθάρισις εις το αυλικόν περιβάλλον του Καρόλου, αν και η Λουπέσκο παραμένει πάντοτε εις την ρουμανικήν πρωτεύουσαν. Εις τα ζητήματα του αυλικού περιβάλλοντος ανεμίχθη επίσης η οργάνωσις «Αρχάγγελος Μιχαήλ», ήτις αποτελεί κλάδον της «Σιδηράς Φρουράς». Η οργάνωσις αύτη αποτελείται κυρίως εκ χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών, οίτινες περιερχόμενοι τας επαρχίας κηρύσσουν τας αρχάς του χιτλερισμού και τον πόλεμον κατά των Ισραηλιτών. Χθες το μεσονύκτιον εγένοντο μυστηριώδεις τελεταί εις όλην την χώραν, καθ’ ας οι μεμυημένοι οπαδοί της οργανώσεως ταύτης ωρκίσθησαν να χύσουν και την τελευταίαν ρανίδα του αίματός των προς απαλλαγήν της Ρουμανίας εκ των Ισραηλιτών.

ΜΑΣΤΙΓΕΣ: ∆ειναί μάστιγες έχουν καταντήσει αι λατέρναι, αι οποίαι εις τας διαφόρους οδούς της πόλεως επιμένουν ν’ αναμασούν όλας τας ανοησίας του συγχρόνου πενταγράμμου. Πολλοί είνε οι διαμαρτυρόμενοι διά την κατάστασιν αυτήν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT