90 Χρόνια πριν… 13–1–1934

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΝΕΛΣΩΝ»: ΛΟΝ∆ΙΝΟΝ, 12 Ιανουαρίου – Σήμερον την πρωΐαν, ενώ η ναυαρχίς του στόλου «Νέλσων» απέπλεεν εκ Πόρτσμουθ, προσήραξεν εις υφαλώδη έκτασιν δεξιά του στενού, παρά την έξοδον του λιμένος. Το σκάφος προβλέπεται ότι δεν υπέστη ουδεμίαν σοβαράν ζημίαν. Αμα τη αναγγελία της προσαράξεως έσπευσαν επί τόπου εξ ναυαγοσωστικά τα οποία κατέβαλον κοινήν προσπάθειαν προς ανέλκυσίν του, χωρίς όμως να δυνηθούν να το απομακρύνουν εκ της υφαλώδους περιοχής. Εχρησιμοποιήθησαν επίσης οκτώ αντιτορπιλλικά, τα οποία διερχόμενα ολοταχώς πλησίον του προσηραγμένου πολεμικού προεκάλουν τεχνητήν θαλασσοταραχήν ευνοούσαν την ανέλκυσιν. Πάντως ουδέν μέχρι της στιγμής επετεύχθη, αναμένεται δε η νυκτερινή παλίρροια όπως καταστή δυνατή η ανέλκυσις του σκάφους.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Τα αγάλματα ήρχισαν πλέον να αποτελούν δημοσίους κινδύνους. Ούτω χθες απεσπάσθη η χειρ γυψίνου αγάλματος Αθηναϊκού μεγάρου και παρ’ ολίγον να φονεύση ένα διαβάτην. Πολλοί εφοβήθησαν μήπως τώρα έλθη η σειρά του Κολοκοτρώνη, ο οποίος έχει το ελάττωμα να είνε σιδηρούς, επομένως δε βαρύτερος και πλέον επικίνδυνος…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT