90 Χρόνια πριν… 16-1-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ: Κατά πληροφορίας εξ Ουάσιγκτων, ο Πρόεδρος κ. Ρούζβελτ συνεκάλεσεν εις τον Λευκόν Οίκον την επί των οικονομικών ζητημάτων επιτροπήν του Κογκρέσσου προς σύσκεψιν. Η σύσκεψις προφανώς ήτο σχετική με την νομισματικήν πολιτικήν της κυβερνήσεως. Αναμένεται ότι ο κ. Ρούζβελτ θα αναλάβη από την «Ρηζέρβ Μπανκ» χρυσόν 3.650 εκατομμυρίων δολλαρίων προς σταθεροποίησιν του δολλαρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ: Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Κύπρου και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του κυβερνήτου της νήσου Αντώνιος Τριανταφυλλίδης επυροβολήθη υπ’ αγνώστου. Ο Α. Τριανταφυλλίδης, τραυματισθείς θανασίμως, απεβίωσεν. […] Hτο εκ των διαπρεπεστέρων δικηγόρων της νήσου και πολιτευόμενος γνωρίσας συνεχείς επιτυχίας. […] Η συμμετοχή του όμως εις το Πολιτειακόν Συμβούλιον (Στέιτ Κάουνσιλ), το οποίον σύμπας ο κυπριακός λαός απεδοκίμασε, φαίνεται ότι διήγειρε μεγάλην αγανάκτησιν. Διά τούτο ο φόνος του πιθανόν να έχη ως αφορμάς πολιτικά ελατήρια.

ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ: Νέον είδος εμπορίου εισήχθη από τινων μηνών εις τας Αθήνας, κατ’ απομίμησιν εκ των ξένων πρωτευουσών. Πρόκειται περί των «σάντουϊτς» τα οποία πωλούνται πλέον εις όλας τας γωνίας των περί την Ομόνοιαν οδών, αντί διδράχμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT