90 Χρόνια πριν… 17-1-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΑΡ: Αι τρομοκρατίαι, το ύπουλον μποϋκοτάζ, οι διωγμοί των Ισραηλιτών και των πολιτικών αυτών αντιπάλων υπό των εθνικοσοσιαλιστών του Σάαρ έλαβον τοιαύτας διαστάσεις, ώστε η κυβερνητική επιτροπή έχει απορροφηθή τελείως με τας καθημερινάς καταγγελίας, τας προερχομένας εξ όλων των στρωμάτων του πληθυσμού του Σάαρ. Το εθνικοσοσιαλιστικόν κόμμα, οργανώσαν λαθραίαν διοίκησιν, υπεισέρχεται εις τα κυβερνητικά έργα, απευθύνει εκκλήσεις προς τας δημοτικάς αρχάς, απευθύνει προς τας γερμανικάς αρχάς αιτήσεις αποκτήσεως ιθαγενείας και εκδίδει πιστοποιητικά διά την ατελή αποστολήν δεμάτων (φωτογραφία: Κορίτσια του Σάαρ επευφημούν τον Χίτλερ το 1933).

ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Ο «μπάρμπα-Γιάννης ο κανατάς» αφού μας επονοκεφάλισε […], αφού εγένετο δίσκος φωνογραφικός […], ήτο πεπρωμένον να γίνη και δίκη. Ούτως χθες, ενώπιον του προέδρου των Πρωτοδικών ενεφανίσθησαν ο τενόρος κ. Πέτρος Επιτροπάκης, ο υιός του παλαιού Ελληνοβαυαρού μουσικοσυνθέτου Σύλλερ, και αντιπρόσωποι των εν Αθήναις φωνογραφικών εταιριών. Ο κ. Επιτροπάκης εζήτησε να του καταβληθούν τα ποσοστά του «μπάρμπα-Γιάννη», οι αντιπρόσωποι των εταιριών αντέταξαν ότι έχει παρέλθει η εκ του νόμου οριζομένη προθεσμία και ότι επομένως το διεκδικούμενον τεμάχιον είνε πλέον κοινόν κτήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT