90 Χρόνια πριν… 18-1-1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΦΗΤΗΣ: Ο Τζωρτζ Μπαίκερ, ο νεαρός μαύρος προφήτης, ο οποίος είχε γίνει εις την Νέαν Υόρκην ιδρυτής μιας νέας θρησκείας και είχε κατορθώσει να προσελκύση αρκετούς οπαδούς –μαύρους και λευκούς– συνελήφθη κατηγορούμενος επί απάτη και καταχρήσει αρκετών εκατομμυρίων. Ο Μπαίκερ είχεν ιδρύσει εις την εν Νέα Υόρκη συνοικία των μαύρων, την περίφημον Χαρλέμ, ένα περίεργον ναόν, όπου συνεκεντρούντο οι πιστοί του δόγματός των νέοι, μετά τας μυστηριώδεις τελετάς των, και επεδίδοντο εις συμπόσια. Τα συμπόσια αυτά ωργανούντο από τον ίδιον τον Τζωρτζ Μπαίκερ, ο οποίος εισέπραττεν από τους κεκλημένους του εξωφρενικά ποσά δι’ ευτελέστατα εδέσματα, με την βεβαίωσιν ότι τα φαγητά εκείνα ήσαν «ιερά». Αναμένεται μετ’ ενδιαφέροντος η δίκη του μαύρου προφήτου-απατεώνος.

ΠΡΟΤΑΣΙΣ: Υπεβλήθη πρότασις προς το υπουργείον της Συγκοινωνίας, όπως την δενδροφύτευσιν του πεδίου του Αρεως αναλάβουν οι συγγενείς των πεσόντων κατά τους πολέμους, επάνω εις κάθε δένδρον δε αναρτηθή πινακίς ήτις να φέρη το όνομα του πεσόντος και την ημερομηνίαν του θανάτου. Επίσης το πάρκον, να ονομασθή «πάρκον αναμνήσεως ηρώων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT