90 Χρόνια πριν… 19–1–1934

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Αγγέλλεται εκ Βερολίνου ότι η 63η επέτειος της ιδρύσεως της Γερμανικής Αυτοκρατορίας εωρτάσθη σήμερον εις όλα τα γερμανικά σχολεία. Διά των εκφωνηθέντων λόγων παρελληλίσθη η σημερινή ημερομηνία προς την 30ή Ιανουαρίου 1933 καθ’ ην επεκράτησεν ο εθνικοσοσιαλισμός. Εγένοντο παρελάσεις διαφόρων πολιτικών οργανώσεων και στρατού προ των αδριάντων του Βίσμαρκ και του Γουλιέλμου του Α΄.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ: […] Ενώ οι μεν υποδέχονται μετά χαράς την ιδέαν αυτήν της ρωσσικής προσχωρήσεως (σ.σ. στην Κοινωνία των Εθνών), άλλοι κρίνουν ότι πρόκειται περί προώρου μάλλον σκέψεως, η οποία προς το παρόν δεν φαίνεται ανταποκρινομένη εις τα πράγματα. Το βέβαιον, εν πάση περιπτώσει, είνε ότι η Σοβιετική Ρωσσία επιδιώκει να ενισχύση τας σχέσεις της με πολλά εκ των ευρωπαϊκών κρατών και η ενίσχυσις αυτή δεν θεωρείται ασύμφορος ούτε διά τα περισσότερα εκ των ευρωπαϊκών τούτων κρατών.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ: Η επιδημία της γρίππης σημειώνει αλματώδη πρόοδον. Δεν υπάρχει σπίτι που να μη συγκαταλέγη μεταξύ των ενοίκων του έναν ή και δύο ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT