90 Χρόνια πριν… 24-1-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ: Η δεσποινίς Μασάκο Κουρόντα, δευτερότοκος θυγάτηρ του υποκόμητος Χιρόσι Κουρόντα, εξελέγη ως σύζυγος του πρίγκηπος Λιτζ Αράγια Αμπάμπα, ανεψιού του Χαϊλέ Σελασιέ [φωτ.], Αυτοκράτορος της Αιθιοπίας. […] Ο Σουμπόκα είχεν αποστείλη τας φωτογραφίας είκοσιν Ιαπωνίδων, αίτινες επεθύμουν να γίνουν σύζυγοι του Αιθίοπος πρίγκηπος. Ο Αράγια θα επισκεφθή το Τόκιο τον προσεχή Φεβρουάριον, οι δε γάμοι θα τελεσθούν εις Αντίς-Αμπέμπα. […]. Ο πατήρ της νύφης είνε μέγας γαιοκτήμων, του οποίου τα κτήματα ευρίσκονται παρά το Τόκιο.

ΚΑΡΠΑΖΙΑ: Eνας γνωστότατος βαθύφωνος του Λονδίνου, ο Τζίλγκινγκ Κλαίρη, ο επιλεγόμενος «σιδηρούς άνθρωπος», λόγω της επιβλητικής εμφανίσεώς του, απέθανεν όλως αιφνιδίως, συνεπεία μιας… φιλικής καρπαζιάς, την οποία του έδωκε κάποιος συνάδελφός του εις μίαν δοκιμήν του θεάτρου. Το περίεργον επεισόδιον έλαβε χώραν ενώπιον αρκετών μαρτύρων, ενώ ο βαθύφωνος έβγαλε μίαν κορώναν. Ενθουσιασθείς ένας από τους παρισταμένους φίλους του, τον επλησίασε και τον εκτύπησε φιλικώς εις τον αυχένα, εν είδει συγχαρητηρίων, αίφνης όμως ο βαθύφωνος εθεάθη κυλιόμενος εις το δάπεδον. Μεταφερθείς εν κωματώδει καταστάσει εις το νοσοκομείον εξέπνευσε μετά τινά ώραν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT