90 Χρόνια πριν… 25-1-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΗΣΑΥΡΟΣ: Ενα παλαιόν αλλ’ ισχυρόν ιστιοφόρον απήρεν εκ των δεξαμενών του Πέμπροκ (Κάρδιφ) διά τον Ειρηνικόν Ωκεανόν, διά μίαν εκστρατείαν η οποία ημπορεί να διαρκέση ένα ή δύο έτη. Το ιστιοφόρον αυτό υπό το όνομα «Ρόμανς» («Μυθιστόρημα») πιθανόν να γίνη μίαν ημέραν διάσημον και να επιστρέψη φορτωμένον θησαυρούς, όπως τα παλαιά ιστοφόρα των πειρατών τα οποία, επί της εποχής της Ελισσάβετ, επέστρεφον εις την Αγγλίαν φορτωμένα με λάφυρα από τας ισπανικάς φρεγάτας. Πρόκειται πράγματι περί του μεγαλυτέρου θησαυρού του κόσμου, τον οποίον λέγεται ότι έχουν κρύψει οι πειραταί εις την νήσον Κοκός του Ειρηνικού Ωκεανού προ αιώνος. Ο θησαυρός αυτός ανέρχεται εις 120 εκατομμύρια φράγκα και πλέον.

ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ: Ο υψηλότερος άνθρωπος του κόσμου είναι ένας Τούρκος, πλούσιος κτηματίας, ονόματι Αλή Ισμαήλ. Αγγέλλεται, λοιπόν, ότι ο υψηλότερος υπήκοος του Κεμάλ απεφάσισε τώρα να νυμφευθή, αλλά φαίνεται ότι το πράγμα δεν είνε τόσω εύκολον, διότι ο Αλή Ισμαήλ ηναγκάσθη να δημοσιεύση επανειλημμένως αγγελίας εις τας εφημερίδας, υποσχόμενος αρκετά στρογγυλόν χρηματικόν ποσόν εις εκείνον που θα ημπορέση να του εύρη μίαν σύντροφον, κατά το δυνατόν περισσότερον ταιριαστήν διά το γιγαντιαίον μπόι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT