90 χρόνια πριν στην «Κ»… 28-1-1934

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΛΗΜΜΥΡΑ: Αγγέλλεται εκ Λονδίνου ότι 10.000 Κινέζοι επνίγησαν εις την μεγάλην πλημμύραν ήτις εσημειώθη εις την επαρχίαν Χονάν. Τα ύδατα του ποταμού Χάγκο κατέκλυσαν τας γύρω εκτάσεις. Χιλιάδες αστέγων φεύγουν εκ του τόπου της καταστροφής. Η επικρατούσα κακοκαιρία καθιστά τραγικήν την θέσιν των. Λέμβοι τινές αίτινες απεστάλησαν πλήρεις τροφίμων και υγειονομικών ειδών ανετράπησαν συγκρουσθείσαι εις κινουμένους ογκοπάγους.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Μετά τας πολλάς αμφιταλαντευομένας δηλώσεις, αι οποίαι δεν απέκλεισαν ποτέ το ενδεχόμενον της συμμετοχής της Βουλγαρίας εις την γενικωτέραν βαλκανικήν συνεννόησιν με βάση πάντοτε το υφιστάμενον καθεστώς των μεταπολεμικών συνθηκών, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ. Μουσάνωφ, ομιλών χθες εν Βουκουρεστίω προς δημοσιογράφους εδήλωσε κατηγορηματικώς ότι η χώρα του δεν πρόκειται να οπωσδήποτε υπογράψη σύμφωνον διά του οποίου αναγνωρίζεται το σημερινόν μεθοριακόν καθεστώς. Εάν δεν εγνωρίζωμεν εις ποίους κακούς, ατυχώς διά την εξωτερικήν πολιτικήν της γείτονος παράγοντας, υπείκουν οι εν Βουλγαρία υπεύθυνοι κυβερνήται και ποίου είδους εσωτερικάς πιέσεις είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται, θα ελέγαμεν ότι ο κ. Μουσάνωφ θέτει επί τάπητος αμέσως ζήτημα συνόρων, δηλαδή γενικωτέρας αναθεωρήσεως των συνθηκών, προς την οποίαν αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωπαϊκών κρατών.

ΖΩΗΡΟΧΡΩΜΟΙ: Εις την Ρουμανίαν, καθώς φαίνεται, οι αξιωματικοί δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν πολιτικήν ενδυμασίαν, όπως είνε δε αρκετά πολυάριθμοι, αι ζωηρόχρωμοι στολαί των σκορπίζουν αναριθμήτους κτυπητάς κηλίδας ανάμεσα εις τα πλήθη του κόσμου. Είνε, δε, πράγματι ποικιλότατον το πλήθος αυτό, περιλαμβάνον ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων: Πολιτικούς, αξιωματικούς, δημοσιογράφους, σπουδαστάς, καλλιτέχνας, ακόμη και γυναίκας του υποκόσμου, αι οποίαι εις την οδόν Νίκης ευρίσκουν ευρύτατον πεδίον δράσεως. Ο περίπατος αυτός αποτελεί αναμφισβητήτως ένα από τα πλέον αξιοθέατα μέρη του Βουκουρεστίου.

90 χρόνια πριν στην «Κ»… 28-1-1934-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT