90 Χρόνια πριν… 31-1-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΕΘΛΙΑ: Την 27ην Ιανουαρίου εκάστου έτους, εις τας μικράς γερμανικάς πόλεις, όλοι οι πρώην αξιωματικοί, οι εν αποστρατεία χωροφύλακες, οι συνταξιούχοι υπάλληλοι, εσυνήθιζον να φορούν πάλιν το παλαιόν πηλίκιόν των, το οποίον διετήρουν μετά προσοχής μέσα εις την ναφθαλίνην. Εψάλλοντο κατανυκτικαί λιτανείαι και οι κώδωνες των εκκλησιών ήχουν χαρμοσύνως. Κατ’ αυτόν τον τρόπον εωρτάζοντο, από τον Ρήνον μέχρι των σλαυϊκών συνόρων, τα γενέθλια της Αυτού Αυτοκρατορικής και Βασιλικής Μεγαλειότητος, του Γουλιέλμου Β΄ (φωτογραφία). […] Σήμερον, όμως, ούτε λιτανείαι, ούτε λειτουργία, ούτε άρθρα των εφημερίδων θα σημειώσουν το γεγονός. Ο «καγκελλάριος του λαού», Αδόλφος Χίτλερ, απηγόρευσεν αυστηρώς πάσαν εκδήλωσιν υπέρ του προκατόχου του.

ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ: Ηρχισαν ιδρυόμενοι εις τας επαρχίας εκπαιδευτικοί σύλλογοι διά την καταπολέμησιν του αναλφαβητισμού. Η Ελληνική Εκπαιδευτική Εταιρία έλαβε πλήθος επιστολών εκ των επαρχιών, διά των οποίων ζητούνται οδηγίαι και καταστατικά διά την συγκρότησιν Συλλόγων και Σχολείων.

ΑΔΕΙΑ: Κατόπιν ενεργειών του συνδέσμου κομμωτών και μυροπωλών Πειραιώς, εδόθη παρά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας η άδεια όπως τα κουρεία μείνουν ανοικτά κατά τας τέσσαρας Κυριακάς των Απόκρεω, άνευ όμως υποχρεώσεως των υπαλλήλων προς εργασίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT