90 Χρόνια πριν… 1-2-1934

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΟΘΕΙΑ: Υπό του υπουργείου των Εξωτερικών διεβιβάσθη εις τα Εμπορικά Επιμελητήρια Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης αντίγραφον υπομνήματος του εν Αλεξανδρεία Επιμελητηρίου (στη φωτογραφία, το λιμάνι της Αλεξάνδρειας), εν σχέσει με την διενεργουμένην εκεί νοθείαν των εισαγομένων εις Αίγυπτον Ελληνικών προϊόντων. Εις το υπόμνημα μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι κατασκευάζονται εν Αιγύπτω σάπωνες και τυπώνονται επ’ αυτών ελληνικαί επιγραφαί. Τα κονιάκ νοθεύονται κατά την επιφιάλωσιν ότε αναμιγνύονται με οινόπνευμα ή ύδωρ, πολλοί δε ποτοποιοί επικολλούν ψευδείς ελληνικάς ονομασίας και επιγραφάς. Το επιμελητήριον της Αλεξανδρείας προς καταπολέμησιν του κακού συνιστά την δημιουργίαν εθνικού σήματος. […] Περαιτέρω αναφέρει ότι τα ελληνικά ελαιόλαια αναμιγνυόμενα με βαμβακέλαια πωλούνται πολλάκις ως αγνά ελληνικά.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Κατά την διάρκειαν συνομιλιών του μετά δημοσιογράφων ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Τεφβήκ Ρουσδή βέης εδήλωσεν τα εξής: Επιδιώκομεν την παγίωσιν της ειρήνης και την αποτροπήν της βίας. Δεν είμεθα ούτε υπέρ ούτε κατά της αναθεωρήσεως των συνθηκών. Είμεθα απλούστατα υπέρ του καθεστώτος των συνθηκών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT