90 χρόνια πριν στην «Κ»… 4-2-1934

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χ. ΤΖ. ΟΥΕΛΣ: Ο Αγγλος μυθιστοριογράφος κ. Ουέλς παρακολουθεί από τινος ζωηρότατα την κινηματογράφησιν του γνωστού έργου του «Ο αόρατος άνθρωπος», μολονότι έως τώρα ηρνείτο να επιτρέψη εις οιανδήποτε εταιρίαν την κινηματογραφικήν διασκευήν των έργων του. Η άρνησίς του αυτή ωφείλετο, όπως εδήλωσεν ο ίδιος, εις το ότι όταν προ καιρού είχε κινηματογραφηθή ένα έργον του, το είδε προβαλλόμενον και… δεν το ανεγνώρισεν! «Την φοράν όμως αυτήν –προσέθεσε– μου υπεσχέθησαν ότι δεν θα μου δολοφονήσουν τον “Αόρατον άνθρωπόν μου”, δεν παραλείπω όμως και εγώ να επαγρυπνώ επί της τύχης του».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ: Τηλεγραφούν εκ Βελιγραδίου ότι το βαλκανικόν Σύμφωνον θα μονογραφηθή πιθανώς σήμερον. Οι καλώς πληροφορημένοι κύκλοι έχουν την γνώμην ότι το Σύμφωνον διετυπώθη κατά τοιούτον τρόπον, ώστε αφ’ ενός μεν να κατοχυρώνει την ασφάλειαν των βαλκανικών κρατών, αφ’ ετέρου δε να επιτρέπη εις όλα τα κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να μετάσχουν εις αυτό. Διά του Συμφώνου διακηρύσσεται η αλληλεγγύη των βαλκανικών κρατών. Προβλέπονται επίσης μέθοδοι εργασίας ανάλογοι προς τας της Μικράς Αντάντ. Ούτω οι υπουργοί των Εξωτερικών των μετεχόντων εις το σύμφωνον κρατών θα συνέρχωνται άπαξ ή δις του έτους, όπως εξετάζουν τα εις την ημερησίαν διάταξιν ζητήματα τα ενδιαφέροντα τα βαλκανικά κράτη.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Σήμερον Κυριακήν και ώραν 3ην μ.μ. θα παρελάση εις την Πλάκαν ο «Βασιλεύς του Κρασιού» με όλην του την μεγαλοπρέπειαν. Η παρέλασις θα εκκινήση εκ της οδού Νικοδήμου (Ασυλον Τέχνης) […]. Εγκρίσει του κ. Νομάρχου, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει δρχ. 10.000, διά τας εορτάς εις τας οποίας θα συμμετάσχουν αι μουσικαί του Δήμου, της Φρουράς και του Ναυτικού ευγενώς προσφερθείσαι. Εις τας εορτάς δύνανται να λάβωσι μέρος μετημφιεσμένοι πεζοί ή εφ’ αμαξών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT