90 Χρόνια πριν… 9-2-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Η Αγγλία κατέχει ήδη νέον είδος στρατιωτικού αεροπλάνου το οποίον δύναται ν’ ανυψούται καθέτως και ακριβώς εν είδει ανελκυστήρος εις ύψος είκοσι χιλ. ποδών εντός εννέα λεπτών της ώρας. Μέχρι της στιγμής η Αγγλία κατέχει μόνον δύο τοιαύτα αεροπλάνα. Τρία τοιαύτα αεροπλάνα θα στοιχίζουν όσον εν βομβαρδιστικόν. Η μεγάλη χρησιμότης της νέας εφευρέσεως έγκειται εις την αντιαεροπορικήν άμυναν. Είκοσι λεπτά μετά την πρώτην προειδοποίησιν τα αεροπλάνα αυτά θα δύνανται να επιτίθενται εναντίον οιουδήποτε αεροπλάνου, ούτως ώστε η στρατιωτική αεροπορία να εισέρχεται ήδη εις νέαν εποχήν.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Ο υπουργός των Εσωτερικών κ. Μουτζουρίδης ανεκοίνωσε χθες ότι έδωσε εντολήν εις την Αστυνομίαν ν’ απαγορεύση τα εγκαίνια των έργων της πλατείας Ομονοίας, τα οποία ο κ. Δήμαρχος επιμένει να γίνουν σήμερον. Ο κ. Υπουργός προσέθεσεν ότι το μέτρον της απαγορεύσεως ελήφθη διά λόγους δημοσίας τάξεως. Ως γνωστόν το κέντρον του υποψηφίου δημάρχου κ. Κοτζιά είνε εις το θέατρον Κοτοπούλη και ως εκ τούτου είναι ενδεχόμενον να προκληθούν συρράξεις. Τα εγκαίνια, εν πάση περιπτώσει, είπεν ο κ. Υπουργός, θα επιτραπούν μετά τας εκλογάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT