90 Χρόνια πριν… 10–2–1934

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ: ∆ιά σήμερον το απόγευμα είχον αναγγελθή και νέαι διαδηλώσεις εις τας οδούς. Ούτω, οι κομμουνισταί θα προέβαινον εις διαδήλωσιν εις την πλατείαν της Δημοκρατίας, οι σοσιαλισταί εις την της Βαστίλλης και η Πατριωτική Νεολαία θα συνεκεντρούτο προ της Βουλής […]. Η αστυνομία, επί τη προόψει ταραχών, απηγόρευσε τας συγκεντρώσεις αυτάς.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ: Ζωηρά συζήτησις διεξάγεται από των στηλών του αγγλικού Τύπου επί του κατά πόσον το αγγλικόν Μουσείον έπραξε καλώς δαπανήσαν τόσον μέγα ποσόν, το οποίον εζήτησεν η σοβιετική κυβέρνησις διά την πώλησιν του αρχαίου χειρογράφου, του γνωστού ως «Σιναϊτική Βίβλος». Ο γνωστός κληρικός του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου Ντιν Ιντζ προέβη εις πρωτότυπον πρότασιν διά την διευθέτησιν του ζητήματος της καταβολής ενός τόσον μεγάλου ποσού. Προέτεινε δηλαδή όπως η Αγγλία ανταλλάξη το λείψανον του Καρλ Μαρξ, το οποίον ευρίσκεται ενταφιασμένον εις το κοιμητήριον του Χάιφ Γκεντ, με τον σιναϊτικόν Κώδικα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT