90 Χρόνια πριν… 13–2–1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΠΑΓΗ: Η περιπέτεια του νεαρού Αμερικάνου Εδουάρδου Μπρέμμεν, ο οποίος ανηρπάγη προ μηνός από τους παιδοκλέπτας εις την Μινεζόταν της Β. Αμερικής, έληξε κατ’ αυτάς. Τρεις άγνωστοι τον ωδήγησαν μέχρι της δημοσίας οδού και τον άφησαν ελεύθερον. Η οικογένεια του θύματος είχε κρατήσει απόλυτον μυστικότητα κατ’ εντολήν των ληστών και μόνον μετά δώδεκα ώρας ειδοποίησε τας αρχάς διά την απελευθέρωσίν του. Αι αρχαί δεν έλαβον επίσης γνώσιν των διαβημάτων της οικογενείας προς τους ληστάς διά την πληρωμήν των λύτρων, διότι ο πατήρ Μπρέμμεν εφοβείτο ότι εάν κατεδίδοντο θα εφόνευον τον υιόν του. (Στη φωτογραφία, υπάλληλος του δικαστηρίου κρατά πειστήρια της απαγωγής.)

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Το ημιεπίσημον αυστριακόν Πρακτορείον ανακοινοί ότι η διεύθυνσις της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Λιντς κατά την διάρκειαν ερευνών […] ηρεύνησε και τα γραφεία του σοσιαλιστικού κόμματος. Ισχυρά τμήματα της παλαιάς δημοκρατικής φρουράς, ευρισκόμενα εντός των γραφείων, προέβαλαν ένοπλον αντίστασιν εις την αστυνομίαν. Τη βοηθεία ισχυρού στρατιωτικού αποσπάσματος το κτίριον κατελήφθη κατόπιν μάχης. Εις αστυνομικός εφονεύθη και πολλοί αστυνομικοί και στρατιώται ετραυματίσθησαν. Ολοι οι ευρισκόμενοι εντός του κτιρίου συνελήφθησαν. Ο στρατιωτικός νόμος εκηρύχθη εις το Λιντς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT