90 Χρόνια πριν… 14–2–1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ: Ο ασύρματος και το ραδιόφωνον –το νέον αυτό μέσον της αμέσου και, ούτως ειπείν, ζωντανής μεταδόσεως των ειδήσεων– μετεβίβασαν την προχθεσινήν νύκτα την απρόοπτον πληροφορίαν της αιφνιδίας κηρύξεως της σοσιαλιστικής επαναστάσεως εις την Αυστρίαν. Eπειτα από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα των Παρισίων, των οποίων η συνέχεια προμηνύεται πάντοτε έτι μάλλον ενδιαφέρουσα, η είδησις αύτη της αυστριακής επαναστάσεως ήλθε διά να επιτείνει, ως ήτο επόμενον, την αγωνίαν και την νευρικότητα της ευρωπαϊκής δημοσίας γνώμης. Αι χθεσιναί εν τούτοις πληροφορίαι αι μεταδιδόμεναι εκ Βιέννης, έφερον την κυβέρνησιν του καγκελλαρίου Ντόλφους (στη φωτογραφία δεύτερος από αριστερά καθιστός) ως επικρατήσασαν καθ’ όλην την γραμμήν, και την εξέγερσιν των σοσιαλιστών και κομμουνιστών περιορισθείσαν πλέον εις μεμονωμένα τινά σημεία και συντριβείσαν τελείως από την κρατικήν δύναμιν.

ΑΣΧΗΜΙΑ: Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κ. Κοτζιάς δι’ επιστολής του προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου ζητεί όπως διαταχθή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ίνα προβή το συντομότερον εις τον καθαρισμόν των Αθηναϊκών τοίχων εκ της ασχημίας ην ούτοι εμφανίζουν εκ των τοιχοκολλήσεων της προεκλογικής κινήσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT