90 Χρoνια πριν…15–2–1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΔΑΓΜΑ: H επί των στρατιωτικών επιτροπή της Γερουσίας, κατόπιν μακρού παραλληλισμού των τελευταίων υπομνημάτων Γαλλίας, Γερμανίας, Αγγλίας και Ιταλίας, διά το ζήτημα του αφοπλισμού, με το γαλλικόν σχέδιον του 1932, το οποίον εχαρακτήρισεν ως το μόνον επιτρέπον τον συνολικόν περιορισμόν των εξοπλισμών, επεφόρτισεν τον πρόεδρον αυτής κ. Μασιμύ να υποβάλη ημερησίαν διάταξιν της οποίας τα πορίσματα συμπίπτουν με τα της επί των εξωτερικών επιτροπής και τα οποία δύνανται να συνοψισθούν εις τα εξής: Υπό τας σημερινάς συνθήκας η Γαλλία, βαθύτατα φιλειρηνική, αλλά διδαχθείσα εκ της τραγικής πείρας του πολέμου, δεν δύναται να περιορίση τας αμυντικάς της δυνάμεις, αι οποίαι κατά την τελευταίαν οκταετίαν, παρά τους ισχυρισμούς του γερμανικού υπομνήματος, περιωρίσθησαν εις 553 χιλιάδας ανδρών διά την μητρόπολιν και ήδη διά του προϋπολογισμού του 1934 προβλέπεται η διατήρησις υπό τα όπλα μόνον 426 χιλιάδων ανδρών.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Η εκπαιδευτική Εταιρία η επιβλέπουσα τα σχολεία των αναλφαβήτων θα κάμη προπαγάνδαν κατά του αναλφαβητισμού συντάσσουσα προκηρύξεις τας οποίας θα μοιράζουν εις τας συνοικίας μαθηταί γυμνασίων. Διά των προκηρύξεων θα παρακαλούνται οι πολίται όπως προτρέπουν τους αγραμμάτους να εγγραφούν εις τας ειδικάς σχολάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT