90 Χρόνια πριν… 16–2–1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΤΥΧΟΥΣΑ: Κατά τας εκ της αυστριακής πρωτευούσης μεταβιβασθείσας τηλεγραφικώς και ραδιοφωνικώς επισήμους πληροφορίας, η γενική απεργία την οποία είχε κηρύξει το Σοσιαλδημοκρατικόν Κόμμα, και η οποία θα ηδύνατο αναμφιβόλως να αποτελέση το ισχυρότερον όπλον διά την παράλυσιν των κρατικών υπηρεσιών και την τρομοκράτησιν του λαού, πρέπει να θεωρήται ως αποτυχούσα καθ’ όλην την γραμμήν. Κατά τας βεβαιώσεις του υπουργού της Ασφαλείας κ. Καρβίνσκυ, είνε ζήτημα αν το εν πέμπτον των εργατών της χώρας υπήκουσεν εις την επαναστατικήν αυτήν διαταγήν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Τοιουτοτρόπως αι ζωτικαί διά την κοινωνίαν λειτουργίαι και υπηρεσίαι ελάχιστα παρεκωλύθησαν εκ της γενικής απεργίας. Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και αεριόφωτος, ως και η παροχή ύδατος, εξηκολούθησε κανονικώς, η δε σιδηροδρομική συγκοινωνία δεν διεκόπη ειμή μόνον εις τα σημεία όπου διεξάγονται εχθροπραξίαι.

ΣΥΝΘΗΚΗ: Η μεταξύ Αγγλίας και Σοβιέτ εμπορική συνθήκη θα υπογραφή αύριον (σήμερον) εις το υπουργείον των Εξωτερικών. Εκ μέρους της αγγλικής κυβερνήσεως θα υπογράψουν οι κ.κ. Σάιμον και Ράνσιμαν, εκ μέρους δε της σοβιετικής οι κ.κ. Νέσκυ, πρεσβευτής των Σοβιέτ, και Οζίσκυ, αρχηγός της εμπορικής αντιπροσωπείας των Σοβιέτ εν Λονδίνoν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT