90 Χρόνια πριν… 17–2–1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙA: Κατά το δεύτερον δεκαήμερον του Φεβρουαρίου θα αναχωρήση εκ Λονδίνου μία αεροπορική αποστολή εις αναζήτησιν χρυσωρυχείων εις την καρδίαν της Αφρικής. Η είδησις είναι αξία ιδιαιτέρας προσοχής, τόσον διότι εις την αποστολήν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα νεώτατα μέσα διά την αναζήτησιν των ορυχείων του πολυτίμου μετάλλου, όσον και λόγω της σπουδαιότητος των προσώπων τα οποία πρόκειται να μετάσχουν. Πράγματι, οργανωταί της τολμηράς αποστολής είνε ο σερ Αλαν Κόμχαμ και ο σερ Μάλκολμ Κάμπελ, δύο Αγγλοι άσσοι, ο πρώτος του αέρος και ο δεύτερος του αυτοκινήτου, κατέχων το ρεκόρ της ταχύτητος.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Η Αυστρία, η Γαλλία και η Ισπανία εδοκίμαζαν χθες τας περιπετείας της γενικής απεργίας […]. Δεν είναι περίεργος η ταυτόχρονος σύμπτωσις των τριών αυτών εξεγέρσεων. Ο Σοσιαλισμός εις ολόκληρον την Ευρώπην καταβάλλει γιγαντιαίαν προσπάθειαν εναντίον του Φασισμού. Εις την Γαλλίαν, την Αυστρίαν, την Ισπανίαν υπάρχουν φασίσται σχεδιάζοντες την κατάληψιν της εξουσίας και εάν δεν προβληθή σήμερον η αντίστασις, μετά ένα μήνα θα είνε ίσως αργά. Το σύνθημα μιας απεργίας παραλυούσης όλας τα υπηρεσίας εις την Γαλλίαν υπήρξε συγχρόνως το σύνθημα των Αυστριακών και Ισπανών Σοσιαλιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT