90 Χρόνια πριν… 21-2-1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ: Εντός της εβδομάδος αναχωρεί εκ Λονδίνου ο γνωστός «ρέκορδμαν» του αυτοκινήτου, σερ Μάλκολμ Κάμπελ (φωτoγραφία) διά να μεταβή εις την Αφρικήν, εις αναζήτησιν του περιφήμου θησαυρού της ερήμου Καλαχάρι, εις την Μπετσουάναλανδ. Το αρχικόν σχέδιον της εξερευνήσεως αυτής υπέστη κάποιαν τροποποίησιν, δεδομένου ότι ο σύντροφος του Κάμπελ, σερ Αλαν Κόμπχαμ, διάσημος και αυτός αεροπόρος, δεν θα δυνηθή να συνοδεύση τον Κάμπελ.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: ∆ύο νέα γεγονότα εμφανίζονται, πράγματι, εν Αυστρία μετά το οικτρόν τέλος της σοσιαλδημοκρατικής αποπείρας: πρώτον η διάλυσις της Σοσιαλδημοκρατίας και δεύτερον η ενίσχυσις της δυνάμεως των «Χαϊμβέρεν» εντός της κυβερνήσεως της χώρας. Το δεύτερον ιδίως αυτό στοιχείον θα ληφθή, ασφαλώς, σοβαρώς υπ’ όψιν από τον καγκελλάριον Ντόλφους, ο οποίος εφρόντιζεν έως τώρα να εξασφαλίζη την πλήρη ελευθερίαν της δράσεώς του διά της ισορροπίας των εχθρικών προς τον εθνικοσοσιαλισμόν δυνάμεων. Μετά την συντριβήν του μαρξισμού, δύο λαϊκαί δυνάμεις παραμένουν ακόμη αντιμέτωποι αλλήλων εν Βιέννη: οι αντιχιτλερικοί, των οποίων ενεργότερον στοιχείον αποτελούν οι «Χαϊμβέρεν» και οι εθνικοσοσιαλισταί, δρώντες υπό την καθοδήγησιν και με την βοήθειαν του γερμανικού χιτλερισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT