90 Χρόνια πριν… 22-2-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ: Η χθεσινή συνομιλία του λόρδου Σφραγιδοφύλακος κ. Εντεν (στη φωτογραφία δεύτερος αριστερά) μετά του καγκελλαρίου Χίτλερ διεξήχθη εις ύφος άκρως φιλικόν. Ο ανταποκριτής των «Τάιμς» τηλεγραφεί ότι αι χθεσιναί συνομιλίαι δεν περιεστράφησαν εις ζητήματα ως το της καταστάσεως εν Αυστρία ή ως το της στάσεως της Γαλλίας έναντι των προτάσεων των διαλαμβανομένων εις το αγγλικόν υπόμνημα. Οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται αμέσως διά τα ζητήματα αυτά και επικρατεί η εντύπωσις ότι αν η Γαλλία δεν εδέχθη τον περιορισμόν, ως προτείνεται ούτος, δεν πρέπει δι’ αυτό να συναγάγη τις εσπευσμένα συμπεράσματα. […] Ο καγκελλάριος Χίτλερ και ο κ. Εντεν συνωμίλησαν χθες επί των πολεμικών αυτών αναμνήσεων, διότι αμφότεροι επολέμησαν εις τα χαρακώματα.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ: Μεταξύ των συλληφθέντων εις Μόσχαν με την κατηγορίαν ότι ενήργουν οικονομικήν κατασκοπείαν είνε ο Ελλην κ. Αλ. Ανιματερής και ο Λεττωνός κ. Καλβ. Απαντες κρατούνται υπό αυστηράν επιτήρησιν. Αι επεμβάσεις των πρεσβευτών της Γερμανίας, Αυστρίας και Δανίας όπως έλθουν εις επικοινωνίαν με τους εκ των κατηγορουμένων υπηκόους των, δεν έσχον ουδέν αποτέλεσμα, ουδέ κατέστη δυνατόν να εξακριβωθή εισέτι η κατηγορία η οποία τους βαρύνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT