90 χρόνια πριν στην «Κ»… 25-2-1934

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΝΣ: Η σκιά του μεγαλοαπατεώνος Σταβίσκυ εξακολουθεί να πιέζη την πολιτικήν ατσμόσφαιραν της Γαλλίας. Κατάπληκτος η κοινή γνώμη επληροφορήθη χθες την μυστηριώδη δολοφονίαν του διακεκριμένου δικαστικού Αλβέρτου Πρενς, δικαστικού συμβούλου εις το Εφετείον, πρώην διοικητού του οικονομικού τμήματος του Δικαστηρίου του Σηκουάνα. Επειδή το πτώμα του θύματος ευρέθη επί της σιδηροδρομικής γραμμής, ενομίσθη αρχικώς ότι επρόκειτο περί αποπείρας διαπραχθείσης από σιδηροδρόμου. Αλλ’ ας ίδωμεν τα γεγονότα όπως εξειλίχθησαν: Την 9ην μ.μ. της 20ής τρέχοντος, ο μηχανοδηγός της υπ’ αριθ. 4805 εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία επέστρεφεν εις Περινιύ, διεπίστωσεν ίχνη αίματος επί ωρισμένων σημείων της μηχανής του. Ειδοποίησε πάραυτα τους προϊσταμένους του. […] Μόλις την αυγήν της 21ης τρέχ. παρά το χιλιόμετρον 311,800 ανεκαλύφθη το αποκεφαλισμένον πτώμα πεντηκονταετούς ανδρός. Εκ των εγγράφων τα οποία έφερε μεθ’ εαυτού το θύμα εξηκριβώθη η ταυτότης του. Επρόκειτο περί του δικαστικού Αλβέρτου Πρενς.
 
ΚΙΝΗΣΙΣ: Κατά τας τελευταίας ημέρας παρετηρήθη εξαιρετική κίνησις των κομιτατζηδικών οργανώσεων εις την περιφέρειαν Πετριτσίου, όπου ωργανώθη μυστική σύσκεψις των επιτρόπων αυτών υπό την προεδρίαν του εκ των αρχηγών Κύρωφ.
 
ΕΜΠΡΕΠΟΥΣΑ: Ασυνήθης σκηνή εγένετο εις την Λέσχην του κόμματος των Συντηρητικών εν Οξφόρδη, όπου επρόκειτο να ομιλήση ο κ. Ουίνστων Τσώρτσιλ. Ο κ. Τσώρτσιλ, αντί να αρχίση, ως ανεμένετο, να ομιλή επί ωρισμένου θέματος, απευθυνόμενος προς τους ακροατάς, εζήτησε παρ’ αυτών να του υποβάλουν μιαν οιανδήποτε ερώτησιν. Εις Γερμανός φοιτητής ονόματι Σέεπερ Γκρελ ηρώτησε τότε τον κ. Τσώρτσιλ, αν, κατά την γνώμην του, η Γερμανία έτυχε της εμπρεπούσης συμπεριφοράς εκ μέρους των τέως Συμμάχων μετά την λήξιν του πολέμου. […] Ο κ. Τσώρτσιλ κατήλθε του βήματος, κατηυθύνθη προς τον ερωτώντα και απήντησεν εις το ερώτημα με ένα «ναι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT