90 χρόνια πριν στην «Κ»… 24-2-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Κατά την χθεσινήν του αγόρευσιν εις Γλασκώβην ο κ. Σάιμον (αριστερά στη φωτογραφία) ετόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η Αγλλία δεν έχει ανάγκην στρατολογίας και οργανώσεως ειδικών σωμάτων διά την διατήρησιν της τάξεως, οργανώσεων πρεσβευουσών εν ωρισμένον δόγμα. Αν συνέβαινε ταραχή τις εις την Σκωτίαν, θα ηδύναντο καλύτερο ν’ αποκαταστήσουν την τάξιν συγκεκροτημένοι αστυνομικοί, παρά ερασιτέχναι. Η ύπαρξις ενός ανευθύνου σώματος θα επέφερε, κατ’ ανάγκην, την δημιουργίαν και ετέρου. Δεν πιστεύω οι Αγγλοι πολίται να έχουν ανάγκην να διδαχθούν τίποτε εις το κεφάλαιον των πολιτικών ελευθεριών εκ μέρους άλλων λαών».

ΠΡΙΣΤΙΝΑ: Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου – Ενώπιον του κακουργιοδικείου ήρχισε την πρωίαν η δίκη του Αλβανού Ιμπραΐμ Τσέλλο, ο οποίος τον παρελθόντα Αύγουστον εδολοφόνησε τον πολιτικόν εξόριστον και πρώην Αλβανόν πρωθυπουργόν Πριστίνα. […] Ακολούθως καλείται ο μάρτυς Ομέρ, αδελφός του θύματος, ο οποίος αφηγήθη πώς διεπράχθη το έγκλημα και ετόνισεν, ότι ο Πριστίνα εφονεύθη δολοφονικώς. Την δολοφονίαν ο μάρτυς απέδωσε εις εμμέσους ενεργείας του Αχμέτ Ζώγου. […] Εις σχετικήν ερώτησιν ο μάρτυς λέγει, ότι η δολοφονία του αδελφού του είχε σχεδιασθή από την επίσημον Αλβανικήν Διοίκησιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT