90 χρόνια πριν στην «Κ»… 27-2-1934

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΣΕΛΙΟΥΣΚΙΝ: Η θέσις των 101 ναυαγών του σοβιετικού παγοθραυστικού «Τσελιούσκιν» (φωτογραφία), το οποίον συνετρίβη προ εβδομάδων από την τεραστίαν πίεσιν των πάγων, πλησίον της νήσου Βράγγελ, επιδεινούται από ημέρας εις ημέραν. Ο ογκοπάγος, επί του οποίου είχον κατορθώσει να αποβιβασθούν οι ναυαγοί, παρασύρεται από τα ρεύματα προς τα νοτιοανατολικά με αρκετήν ταχύτητα, διανύσας ήδη πλέον των τριάκοντα χιλιομέτρων. Το χειρότερον όμως είνε ότι αρχίζουν να σημειούνται ρήγματα και εις αυτόν τον ογκοπάγον επί του οποίου έχουν κατασκηνώσει οι ατυχείς ναυαγοί. Η ραδιοτηλεγραφική επικοινωνία με τον σταθμόν του λιμένος της Προνοίας εις την Βερίγγειον θάλασσαν τηρείται καθημερινώς, μεταξύ δε των ναυαγών επικρατεί πάντοτε θαυμαστή πειθαρχία και άριστον ηθικόν. Η διάλυσις και η μετακίνησις των πάγων καθιστούν προς το παρόν αδύνατον πάσαν προσπάθειαν αποστολής βοηθειών.

ΕΛΠΙΣ: Η σύσκεψις των πολιτικών ηγετών διά το Βαλκανικόν Σύμφωνον θα συνεχισθή και σήμερον διά να δυνηθή ο υπουργός των Εξωτερικών να ενημερώση τους αρχηγούς των κομμάτων εφ’ όλων των λεπτομερειών της τετραμερούς συμφωνίας. Ελπίς υπάρχει ότι ο πολιτικός κόσμος θα εξέλθη εκ της αιθούσης των συνεδριάσεων του υπουργείου των Εξωτερικών ομοφωνών επί της εθνικής ανάγκης του Βαλκανικού Συμφώνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT