90 χρόνια πριν στην «Κ»… 28-2-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: Κατ’ ειδήσεις εκ Ρόδου, εις το Καστελλόριζον εξερράγη επανάστασις στρεφομένη εναντίον του δημάρχου Λακερδή και της ιταλικής διοικήσεως, η οποία και τον υποστηρίζει. Την 4ην Φεβρουαρίου, περί την τρίτην νυκτερινήν ώραν, οι κώδωνες των εκκλησιών εξύπνησαν τους κατοίκους του Καστελλορίζου οι οποίοι και συνεκεντρώθησαν εις την αποβάθραν, ένθα το δημαρχιακόν κατάστημα, απειλούντες να πυρπολήσουν το δημαρχιακόν μέγαρον εάν δεν έφευγεν ο δήμαρχος Λακερδής. Ως αίτια της εξεγέρσεως αναφέρονται η μη αποδοχή και η παρέλκυσις των αιτημάτων των Καστελλοριζίων τον παρελθόντα Δεκέμβριον και συγκεκριμένως η αδικαιολόγητος αύξησις των τελεωνειακών δασμών εισαγωγής κατά 50% επί των ειδών πρώτης ανάγκης.

ΑΣΥΛΑ: Υπό του υπουργού της Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως κ. Μακροπούλου, κατηρτίσθη νομοσχέδιον «περί ιδρύσεως παιδικών ασύλων». Δι’ αυτού ορίζεται η εντός βραχέος χρονικού διαστήματος ανέγερσις παιδικών ασύλων καθ’ όλην την χώραν. Ούτω εν συνόλω θα ανεγερθούν 30 έως 35 άσυλα εις τας πρωτευούσας των νομών ή δευτερευούσας πόλεις εάν αι ανάγκαι υγιεινής το υπαγορεύουν, θα περιθάλπωνται δε εις αυτά παιδία μέχρις οκτώ ετών, των οποίων οι γονείς δεν υπάρχουν εν ζωή ή είναι ανίκανοι να τα διαθρέψουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT