90 χρόνια πριν στην «Κ»… 29-2-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΩΓΗ: Εις το δικαστήριον της περιφερείας Κίνσμπεντς εξεδικάσθη σήμερον μία περίεργος αγωγή, ην ήγειρεν η πριγκήπισσα Γιουσούπωφ, ανεψιά του φονευθέντος υπό των μπολσεβίκων Τσάρου Νικολάου του Β΄, κατά της κινηματογραφικής εταιρείας «Μέτρο-Γκόλντουιν», διότι εις μίαν ταινίαν του Ρασπούτιν [φωτ.: στο κέντρο] εμφανίζει διαφόρους ανακριβείας θιγούσας αυτήν, και διάφορα μέλη της παλαιάς ρωσσικής αριστοκρατίας. Εις την εν λόγω ταινίαν εμφανίζεται μία πριγκήπισσα Νατάσα, της οποίας αι συνθήκαι της ζωής συμπίπτουν απολύτως με τας ιδικάς της, εις τρόπον ώστε να δύναται να υποθέση τις ότι πρόκειται περί της πριγκηπίσσης Γιουσούπωφ. Ο δικηγόρος της εταιρείας υπεστήριξεν ότι η πριγκήπισσα Νατάσα είναι τελείως φανταστικόν πρόσωπον και ότι διά της ταινίας επεδιώκετο απλώς να επιδειχθή η καταστροφή την οποίαν επέφερεν εις την Ρωσσίαν ο σατανικός μοναχός.

ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ: Η Ελληνική Εκπαιδευτική Εταιρία –κατά την στατιστικήν της– αναβιβάζει τους Ελληνας αγραμμάτους εις 45% του συνόλου του πληθυσμού. Επί τη ευκαιρία απευθύνει έκκλησιν όπως όλοι οι Ελληνες παρακινούν τους αναλφαβήτους να προσέρχωνται εις τα νυκτερινά σχολεία. Η εταιρεία γνωστοποιεί την έναρξιν των μαθημάτων του Κεντρικού νυκτερινού σχολείου (Μέτωνος 5, πάροδος Πειραιώς) την 6ην μ.μ. σήμερον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT