90 χρόνια πριν στην «Κ»… 1-3-1934

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΓΑΡΟ: Η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή της Ενώσεως των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, εις τελευταίαν συνεδρίασίν της, ενέκρινε το οριστικόν σχέδιον του ανεγερθησομένου μεγάρου των Σοβιέτ. Το Μέγαρον (φωτογραφία) τούτο θα έχη συνολικόν ύψος 415 μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του επί της κορυφής αυτού αγάλματος του Λένιν ύψους 80 μέτρων. Πρόκειται δηλαδή περί της μεγαλυτέρας εξ όλων των οικοδομών που εξήλθον μέχρι σήμερον από χείρας ανθρώπων. Το «Εμπάιρ Μπίλντιγκ» της Νέας Υόρκης έχει ύψος μόνον 407 μέτρων, ο δε Πύργος του Αϊφελ, το «θαύμα του 19ου αιώνος», 300 μ.

ΣΚΙ: Είνε γνωστόν ότι χάρις εις τας αόκνους προσπαθείας του Ορειβατικού Συνδέσμου, τα χειμερινά σπορ και ειδικώς το άθλημα των χιονοπεδίλων (σκι) ήρχισαν να εδραιούνται μεταξύ του ελληνικού αθλητισμού. Το ωραίον και υγιέστατον τούτο άθλημα εκτός των άλλων προσόντων έχει και το κυριώτερον, ότι δίδει την ευκαιρίαν εις τους θιασώτας του να γνωρίσουν την Ελλάδα, ήτις δυστυχώς είνε άγνωστος εις τους πλείστους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT