90 χρόνια πριν στην «Κ»… 2-3-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΑΦΗ: Αν και επισήμως ανεκοινώθη ότι η επίσκεψις του βασιλέως της Βουλγαρίας Βόριδος εις Βερολίνον δεν ωφείλετο εις συγκεκριμένα πολιτικά ελατήρια, εν τοσούτω μεγίστη σπουδαιότης αποδίδεται εις το γεγονός ότι ο βασιλεύς της Βουλγαρίας ηδυνήθη να έλθη εις προσωπικήν επαφήν μεθ’ όλων των ανδρών του νέου εν Γερμανία καθεστώτος και να λάβη προσωπικώς γνώσιν των αντικειμενικών σκοπών της πολιτικής των. Κατόπιν διώρου συνομιλίας, ην έσχε το απόγευμα μετά του υπουργού των Εξωτερικών φον Νώϋρατ, ο Βούλγαρος βασιλεύς εγευμάτισε την εσπέραν μετά του προέδρου Χίντεμπουργκ. Εις το γεύμα παρεκάθησαν ο καγκελλάριος Χίτλερ και πολλαί άλλαι προσωπικότητες.

ΑΦΟΡΗΤΟΣ: Η κατάστασις του περί τον σταθμόν Λαρίσης χώρου εξακολουθεί να προσβάλλη τον πολιτισμόν της πόλεώς μας. Ως να μην αρκούν τα ατάκτως ερριμμένα ξύλα, οι λίθοι, οι πλίνθοι και οι κέραμοι οίτινες συγκροτούν την σειράν των έναντι αυτού υπόπτων κέντρων, σταυλίζονται τελευταίως και χοίροι, μεταφερόμενοι διά των σιδηροδρομικών συρμών από τας διαφόρους επαρχίας. Ο εκ των περιοίκων συσταθείς εξωραϊστικός σύλλογος αναμένει με αγωνίαν την ανάληψιν των καθηκόντων υπό του νέου δημάρχου διά να βελτιωθή η αφόρητος δι’ αυτούς κατάστασις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT