90 Χρόνια πριν… 5-3-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ: Αγγέλλεται εκ Πράγας ότι ο κ. Μπένες (φωτ.) ερωτηθείς εν σχέσει προς τας πιθανότητας ενός νέου πολέμου, εδήλωσεν ότι αν το σημερινόν εθνικιστικόν πνεύμα, το οποίον επικρατεί εις την Γερμανίαν διατηρηθεί επί μίαν πενταετίαν, αι πιθανότητες ενός νέου πολέμου θ’ αυξηθούν κατά πεντήκοντα επί τοις εκατόν. Αλλ’ η ιστορία των δικτατοριών –εξηκολούθησεν– αποδεικνύει ότι παρομοία τάσις δεν δύναται να διαρκέση επί τοσούτον χρόνον. Δεν είμαι βέβαιος ότι η Γερμανία μετά μίαν πενταετίαν θα είνε η Γερμανία της σήμερον. Εχομεν πρόσφατον παράδειγμα τα Σοβιέτ, τα οποία δεν αποτελούν πλέον αφορμήν ανησυχιών διά το εξωτερικόν.

ΔΑΝΕΙΟ: Το υπουργείον του Θησαυροφυλακίου εξέδωκεν ανακοίνωσιν επί τη συμπληρώσει ενός αιώνος αφ’ ης εχορηγήθη το πρώτον αγγλικόν δάνειον προς την Ελλάδα. Το δάνειον αυτό εχορηγήθη το 1832 επί της Βασιλείας Γουλιέλμου του Δ΄ και μέχρι του 1871 είχον χορηγηθή εις την Ελλάδα συνολικώς δάνεια 1.351.071 λιρών στερλινών. Μέχρι του έτους εκείνου η ελληνική Κυβέρνησις είχε πληρώσει έναντι των δανείων αυτών 98.397 λίρας, η δε βρεταννική Κυβέρνησις είχε δωρήσει 32.000 λιρών εκ του δανείου, όπως διατεθούν υπέρ του τότε βασιλέως της Ελλάδος Γεωργίου του Α΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT