90 Χρόνια πριν… 6-3-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΥΣΟΥΠΩΦ: Επιστρέψας εις το υπόγειον και βλέπων τον Ρασπούτιν να τρώγη ακόμη, επυροβόλησεν εναντίον του άπαξ, εις το στήθος. Ο μοναχός έπεσεν εις το δάπεδον και ο Γιουσούπωφ [φωτ.] τον ενόμισεν ως νεκρόν. Εσπευσε, λοιπόν, να μεταδώση την είδησιν εις τους συνενόχους του, οι οποίοι κατήλθον διά να φροντίσουν διά την εξαφάνισιν του πτώματος. Αλλά τότε αντελήφθησαν ότι ο μοναχός είχεν εξαφανισθή. Ετρεξαν επί τα ίχνη του και τον έφθασαν πλησίον της εξωθύρας του κήπου, όπου ο Πουρίσεβιτς έρριψεν εναντίον του άλλας τρεις σφαίρας περιστρόφου. Αλλ’ ο Ρασπούτιν εζούσεν ακόμη και τότε ο Γιουσούπωφ ήρπασε μιαν σιδηράν ράβδον και του κατέφερεν ένα κτύπημα εις την κεφαλήν, το οποίον τον αφήκεν άπνουν. […] «Εφόνευσα διά να σώσω την πατρίδα μου!».

ΟΞΥΤΗΤΑ: Το ναυτεργατικόν ζήτημα περιήλθεν εις οξύτητα λόγω της αρνήσεως της Ναυτικής Ομοσπονδίας να δεχθή την αύξησιν των 10 σελλινίων […]. Χθες την εσπέραν η ναυτική Ομοσπονδία απέστειλεν εις τον κ. Χατζηκυριάκον [υπουργό Ναυτικών] ψήφισμα διά του οποίου γνωρίζει ότι κατόπιν της αδιαλλαξίας των εφοπλιστών θα εμμείνη εις τον απεργιακόν αγώνα, θα τον ενθαρρύνη και θα τον ενισχύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT