90 Χρόνια πριν… 7-3-1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Ο κ. Μπάλντουιν ομιλών σήμερον το απόγευμα από ραδιοφώνου, εξέφρασε την πεποίθησιν ότι η δικτατορία, είτε προερχομένη εκ της δεξιάς είτε εκ της αριστεράς, δεν θα ηδύνατο να βλαστήση επί του αγγλικού εδάφους, όπου εγεννήθησαν οι δημοκρατικοί θεσμοί. […] «Η Αγγλία είνε ελευθέρα χώρα εις την οποία πας τις δύναται να πιστεύη ό,τι θέλει. Αλλ’ εάν ο αγγλικός λαός ετάσσετο κατά πλειοψηφίαν προς τον φασισμόν ή τον κομμουνισμόν, ασφαλώς θα επηκολούθει εμφύλιος πόλεμος».

ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Πληροφορίαι εξ επιβατών αφιχθέντων εκ Σύμης, μας μετέδωσαν τα κάτωθι: […] Οι κάτοικοι με επικεφαλής τα γυναικόπαιδα, μετέβησαν εις το κατ’ εκείνην την ημέραν συνεδριάζον Δημοτικόν Συμβούλιον διά να διαμαρτυρηθούν διά τη μελετωμένην κατάργησιν του θεσμού των δημοτικών ιατρών και της υποβολής τετραδράχμου φορολογίας δι’ έκαστον εν τη ιατρική συνταγή περιεχόμενον φάρμακον υπό του Δημοτικού Φαρμακείου. […] Επεχειρήθη η βιαία διάλυσις της διαδηλώσεως, εδημιουργήθησαν βίαιαι σκηναί και αι πρωτοστατούσαι γυναίκες, εν τη αγανακτήσει των, επετέθησαν κατά του διευθυντού της Αστυνομίας του οποίου έθραυσαν τα γυαλιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT