90 Χρόνια πριν… 9-3-1934

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Αγγέλλεται εκ Ρώμης ότι οι κ.κ. Ντόλφους και Γκοπόες θα ευρίσκωνται εκεί την 11ην Μαρτίου και θα συνομιλήσουν μετά του κ. Μουσσολίνι. Αι εφημερίδες τονίζουν ότι κατά την αυτήν ημέραν θα ευρίσκεται εις την ιταλικήν πρωτεύουσαν και ο Γερμανός αντικαγκελλάριος φον Πάπεν. […] Ο Αυστριακός Τύπος αισιοδοξεί απολύτως διά τ’ αποτελέσματα της επικειμένης συναντήσεως Μουσσολίνι – Ντόλφους – Γκομπόες, κατόπιν της παρατηρουμένης προσεγγίσεως μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας διά τον διακανονισμόν του παραδουναβίου προβλήματος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Ο κ. Τσώρτσιλ ετόνισεν ότι η Αγγλία δεν δύναται να εξαρτά την ασφάλειάν της του αέρος εκ της γαλλικής αεροπορίας. Αν δεν επιτύχωμεν τίποτε, είπε, διά των προτάσεών μας, οφείλομεν να επιδιώξωμεν μόνοι την κατοχύρωσιν της ασφαλείας μας. Ηδη, η Γερμανία εξοπλίζεται δραστηρίως και ουδείς δύναται να την εμποδίση. […] Ισως να μην απέχη πολύ η ημέρα καθ’ ην οι σημερινοί κύριοι της Γερμανίας, τους οποίους έφερεν εις την εξουσίαν η πικρία της ήττης του ισχυρού γερμανικού έθνους, θα έχουν εις χείρας των όπλα, δι’ ων θα δυνηθούν να πλήξουν αυτήν την καρδίαν της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT