90 Χρόνια πριν… 12-3-1934

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΛΜΗΡΟΣ: Αγγέλλεται εκ Μονάχου ότι αεροπορικός διαγωνισμός έλαβε χώραν αυτόθι σήμερον. Δώδεκα ανταγωνισταί, αναχωρήσαντες εκ του αεροδρομίου του Ομπερ Βίσενφελδ απεπειράθησαν να διέλθουν υπεράνω της υψηλοτέρας κορυφής του όρους Ζούξπιτς. Ο διαγωνισμός ούτος γίνεται κατ’ έτος, εφέτος όμως είχεν εξαιρετικόν ενδιαφέρον διότι μετέσχεν αυτού και ο υπουργός του Ράιχ Ρούντολφ Ες (φωτογραφία), ο οποίος κατά το διάστημα του πολέμου υπήρξεν εις εκ των τολμηρών Γερμανών αεροπόρων. Ούτος υπήρξε και ο νικητής των σημερινών αγώνων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ: Το υπουργείον της Αεροπορίας ειδοποιήθη ότι την 22αν τρέχοντος θα προσγειωθή εις το αεροδρόμιον Τατοΐου σμήνος Τουρκικών αεροπλάνων του οποίου επιβαίνει αντιπροσωπεία του Τουρκικού στρατού διά τον εορτασμόν της Εθνικής μας επετείου. Το σμήνος τούτο θα εκτελέση κατά την διάρκειαν του Εθνικού εορτασμού πτήσιν άνωθεν της πρωτευούσης μετά των σμηνών της ημετέρας αεροπορίας.

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ: Ελλειψις… αχινών εις την αγοράν απ’ αρχής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η πρωτότυπος αυτή απουσία αποδίδεται εις το ακατάστατον του καιρού. Δεν υπάρχει όμως η έλλειψις και διά τα άλλα θαλασσινά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT