90 Χρόνια πριν… 13-3-1934

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: Ο εν Μαδρίτη ανταποκριτής του Πρακτορείου Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι αν και ουδέν επεισόδιον άξιον λόγου εσημειώθη, ανησυχία επικρατεί εις όλην την πόλιν, ήτις εμφανίζει το θέαμα αληθούς στρατοπέδου. Ισχυραί αστυνομικαί περίπολοι διατρέχουν την πόλιν, αι δε τράπεζαι, τα γραφεία και τα καταστήματα φρουρούνται ισχυρώς. Αυτοί ούτοι οι υπάλληλοι των τραπεζών φρουρούν εναλλάξ ένοπλοι τας εισόδους εκ φόβου ληστρικών επιθέσεων. Ειδικά μέτρα ελήφθησαν διά την εξασφάλισιν του φωτισμού, του ύδατος και των μεταφορών. […] Παρά τας προσπαθείας του υπουργείου των Εσωτερικών, η απεργία των τυπογράφων εξακολουθεί. Ενηργήθησαν πολλαί συλλήψεις. Οι απεργοί κατώρθωσαν να σχίσουν τα εκτυπωθέντα φύλλα εφημερίδος τινός. Οι κάτοικοι της Μαδρίτης παρέμειναν σήμερον άνευ ειδήσεων.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΙ: Εις το δάσος της Καισαριανής υπάρχει επιγραφή της αναδασώσεως του υπουργείου Παιδείας η οποία λέγει: ΕΞΑΡΤΑΤ(Ε) ΑΠΟ ΣΑΣ Η ΦΥΛΑΞΙΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ. Και η σύστασις μεν είνε ορθοτάτη, αλλ’ ανορθόγραφος η επιγραφή. Δεν είνε δυνατόν να καταβάλλεται κάποια προσοχή διά να αποφεύγωνται εις τας κρατικάς επιγραφάς τουλάχιστον αι ανορθογραφίαι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT