90 Χρόνια πριν… 16–3–1934

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΩΓΜΟΙ: Η εις Παλαιστίνην μεταναστευτική κίνησις έχει αυξηθή σημαντικώς κατά τους τελευταίους αυτούς μήνας, συνεπεία των αντισημιτικών διωγμών της Γερμανίας. Αλλά δεν είνε η Γερμανία η μόνη χώρα η οποία στέλλει μετανάστας εις τας σιωνιστικάς αποικίας. Η Πολωνία κατά τον Ιούλιον του 1933 έδωκε πλέον των χιλίων τοιούτων μεταναστών. Πράγματι δε οι Πολωνοεβραίοι είνε εκείνοι που αποτελούν την πλειονότητα του σιωνιστικού πληθυσμού της Παλαιστίνης. Κατά τας επισήμους στατιστικάς ανέρχονται ούτοι συνολικώς εις 60.000, έναντι 20.000 Ρωσσοεβραίων, 8.000 Ισραηλιτών εκ Ρουμανίας και 5.000 εκ Γερμανίας.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ανθρωπος κατοικών εις την Αγ. Παρασκευήν ηναγκάσθη διά να έλθη εις τας Αθήνας να περιέλθη όλα τα οινοπωλεία της συνοικίας διά να ανακαλύψη το προσωπικόν του επιβατικού λεωφορείου της συγκοινωνίας. Αφού το ανεκάλυψε, το φερόμενον εις το δρομολόγιον ως αναχωρούν την 9.40 αυτοκίνητον εξεκίνησε περί ώραν δεκάτην. Αλλά και τα εκκινούντα από τον εις την πρωτεύουσαν σταθμόν εκτελούν κατά βούλησιν και πλήρη υπεραρίθμων τα δρομολόγιά των, τούτο δε διότι ο επί της κινήσεως επόπτης από της 8ης εσπερινής αποσύρεται της υπηρεσίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT