90 Χρόνια πριν… 20–3–2024

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Εις τας Ηνωμένας Πολιτείας ήρχισε από τινος χρόνου να διαμορφώνεται σαφές αντιπολιτευτικόν ρεύμα εναντίον του προέδρου Ρούζβελτ, ο οποίος μέχρι τούδε παρέμενε το είδωλον του έθνους, ο εμπνευσμένος καθοδηγητής που θα έσωζε την χώραν από την τρομεράν κρίσιν. Η κίνησις αυτή εδημιουργήθη με το τρομακτικόν σκάνδαλον της εμπορικής αεροπορίας και την δικτατορικήν απόφασιν του προέδρου να καταργήση διά μιας όλας τας επί του προκατόχου του συναφθείσας συμβάσεις. […] Η Βουλή των Αντιπροσώπων, παρά τας επανειλημμένας προειδοποιήσεις του προέδρου, εψήφισε νόμον διά του οποίου ζητείται η έκδοσις δισεκατομμυρίων τινών χαρτονομίσματος διά την πληρωμήν των επιδομάτων των Παλαιών Πολεμιστών. Και η Γερουσία επίσης απέρριψε την μετά του Καναδά συνθήκην διά την βελτίωσιν της ατμοπλοϊκής συγκοινωνίας εις τον ποταμόν Αγιον Λαυρέντιον, την ψήφισιν της οποίας δις είχε ζητήσει και επιμόνως μάλιστα ο Ρούζβελτ.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ: Οι κάτοικοι του συνοικισμού Χαριλάου διατελούν εν αγανακτήσει κατά των ιερέων του συνοικισμού των, διότι ηρνήθησαν να συνοδεύσουν άνευ αμοιβής δύο αποβιώσαντας απόρους φυματικούς, οίτινες έμειναν ως εκ τούτου άταφοι επί τριήμερον. Οι ως άνω ιερείς υπεχώρησαν προ της απειλής της φυλακίσεώς των υπό των αστυνομικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT