90 Χρόνια πριν… 22-3-1934

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΚΝΕΡ: Εις το Παλμενγκάρτεν της Λειψίας, ο Καγκελλάριος Χίτλερ κατέθεσε προ ημερών τον θεμέλιον λίθον του ανεγειρομένου Μνημείου προς τιμήν του Ριχάρδου Βάγκνερ, γεννηθέντος εις την πόλιν αυτήν την 22αν Μαΐου του 1813. Το Μνημείον ήρχισε τω 1913 αλλ’ αι σχετικαί εργασίαι εγκατελείφθησαν κατά την διάρκειαν του πολέμου. Προ τινος τα σχέδια ετέθησαν και πάλιν επί τάπητος και το Μνημείον πρόκειται να συμπληρωθή μέχρι του 1936 πιθανώς. Εις την φωτογραφίαν δεξιά του Καγκελλαρίου, ο οποίος δεν φαίνεται και πολύ ευδιάθετος, είναι η κυρία Βίνιφρεδ Βάγκνερ, νύμφη του διασήμου συνθέτου και πιθανώτατα μέλλουσα σύζυγος του Χίτλερ […].

ΚΗΤΟΣ: Σήμερον την πρωΐαν παρά το Κρυονέριον αλιευτικόν πλοιάριον ηλίευσεν εν θαλάσσιον κήτος, το οποίον μόλις εξήλθεν εκ της θαλάσσης επέφερε ζημίας εις το κατάστρωμα του αλιευτικού και έδηξεν εις τον πόδα ένα εκ των αλιέων. Το θαλάσσιον κήτος μετεφέρθη εις τας Πάτρας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: Κατά τας εκ Κύπρου πληροφορίας, απετράπη η τέλεσις των Παγκυπρίων αθλητικών αγώνων. Πλην όμως εξακολουθεί ακόμη η απαγόρευσις της εκεί μεταβάσεως των προ τινος κληθέντων Ελλήνων πρωταθλητών, η οποία και δεν πρόκειται να αρθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT