90 Χρόνια πριν… 14-5-1934

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισημότητα

H σημερινή εθνική εορτή της Ιωάννας Ντ’ Αρκ διεξήχθη μεθ’ όλης της συνήθους επισημότητος, ευνοούσης και της ηλιολούστου ημέρας. Της εορτής μετέσχον υπουργοί, η φρουρά των Παρισίων και αι πατριωτικαί οργανώσεις αίτινες παρήλασαν διά των κεντρικωτέρων οδών της πόλεως. […] Κατά την απογευματινήν συγκέντρωσιν των οργανώσεων, δεξιάς εις τα Ηλύσια προ του αγάλματος της Ζαν Ντ’ Αρκ εσημειώθη μικροσύγκρουσις μετά της αστυνομίας.

Νέφος

Τηλεγραφούν εκ Βασιγκτώνος ότι τεράστιον νέφος κόνεως και άμμου, προερχόμενον εκ Καναδά, κατεκάλυψε ευρείαν ζώνην των βορειοανατολικών Ην. Πολιτειών, διακόψαν τας εναερίους συγκοινωνίας και προκαλέσαν μεγάλας ζημίας. Μόνον εις την πόλιν του Σικάγου κατέπεσε ποσότης άμμου άνω των τριών εκατομμυρίων χιλιογράμμων.

Μόδα

«∆όξα και τιμή εις εκείνον που θα διαφωτίση την φιλοσοφία της μόδας! Είνε ένα από τα διασκεδαστικώτερα θέματα της ομαδικής ψυχολογίας, η μελέτη της οποίας είνε επείγουσα διότι εξ αυτής θα προέλθη η επιστήμη του χειρισμού του πλήθους και η μετάδοσις εις αυτό χρησίμων γνωμών και αισθημάτων, που θα παρείχον μεγάλας υπηρεσίας εις τους πολιτικούς μας, αφού διά μέσου αυτού θα εγίνετο ίσως δυνατή και η κατάργησις των επαναστάσεων» (Ζακ Μπουλανζέ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT