90 Χρόνια πριν… 15-5-1934

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαντασιώδης

Οταν προ ολίγων ημερών ο Τρέμπιτς Λίνκολν, ο διαβόητος βουδδιστής μοναχός, ο οποίος είχε χρηματίσει εις το πολυθόρυβον παρελθόν και μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων, Εβραίος Ραββίνος, πάστωρ της αγγλικανικής εκκλησίας και κατάσκοπος των Γερμανών, έφθασεν εις την Αγγλίαν, συνοδευόμενος από μερικούς «οπαδούς» του, πολλοί επίστευσαν ότι μεταξύ αυτών εκρύπτετο και ο Ντίλλιγκερ, ο διαβόητος και ασύλληπτος Αμερικανός γκάγκστερ. Η υπόθεσις απεδείχθη φαντασιώδης και αβάσιμος, αλλ’ είνε χαρακτηριστική της ψυχολογίας του λαού.

Φαντασμαγορικό

Αγγέλλεται εκ Κωνσταντι-νουπόλεως ότι ουρανομήκεις φλόγες και πυκνά νέφη καπνού παρουσιάζοντα φαντασμαγορικόν θέαμα κατακαλύπτουν την περιφέρειαν του Ανω Βοσπόρου, όπου από χθες την νύκτα πρωτοφανής εις έκτασιν πυρκαϊά εξερράγη εις τας εκεί αποθήκας πετρελαίου. ∆έκα χιλιάδες τόννοι πετρελαίου καίονται, ενώ εις τέσσαρας μεγάλας αποθήκας νάφθης εσημειώθη ταυτοχρόνως έκρηξις. Ο λόχος των πυροσβεστών περιορίζεται εις το να φρουρή τα παρακείμενα κτίρια των διαφόρων αποθηκών λόγω του ότι η εξαιρετική θερμότης εμποδίζει τους πυροσβέστας να εργασθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT